Ta strona korzysta z plików cookie. Korzystamy z plików cookies zapisujących dane użytkownika. Przeglądając naszą stronę wyrażasz zgodę na ich używanie. Według obecnie obowiązujących przepisów prawa możesz je wyłączyć zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej »
zamknij
Eurodieta
Znajdujesz się tutaj:   Eurodieta » Przepisy » Przepisy dietetyczne - Etap 2 » Fasola szparagowa a la carbonara

Przepis: Fasola szparagowa a la carbonara



Sposób przyrządzania

Fasola szparagowa a la carbonara - danie dla 4 osób


Składniki:
1kg fasoli szparagowej bardzo cienkiej
2 łyżeczki margaryny
120g wędzonej szynki
2 żółtka
4 łyżki stołowe odtłuszczonej śmietany
gałka muszkatołowa
pieprz

Przygotowanie:
Ugotować fasolę na parze tak by była „al dente”. Pokroić szynkę na cienkie nitki. Rozpuścić margarynę na patelni, dodać szynkę i smażyć delikatnie przez 5 min aż nabierze złotego koloru. Dodać 3 łyżki stołowe śmietany i podgrzewać prze 2 min na małym ogniu. Popieprzyć i doprawić gałką muszkatołową. W salaterce ubić żółtka z łyżką śmietany, która została. Posolić. Osuszyć fasolę. Włożyć ją do naczynia uprzednio pogrzanego i przykryć. Dodać zawartość patelni do mieszanki jajeczno – śmietanowej. Wylać całość na fasolę i podać.

Powrót
eurodieta
Suplementy diety - dr n. farm. Marcin Mandryk
eurodieta
Bezpieczna antybiotykoterapia
eurodieta
Cała prawda o odchudzaniu - dr n. farm. Marcin Mandryk
eurodieta
Eurodieta - zdrowy styl życia i odżywiania
eurodieta
Sposób odzywiania dla zdrowia
eurodieta
Eurodieta Najmłodszym 2
eurodieta
Eurodieta Najmłodszym 1
eurodieta
Dania Orientalne
eurodieta
Angelika Lipa i Angelika Brzyska
eurodieta
Odchudzanie - przepisy dietetyczne
eurodieta
Eurodiet team - Rage-Race 2010
© Eurodieta - 2013. Projekt i wykonanie - Freeline. Licznik odwiedzin: 19559