Ta strona korzysta z plików cookie. Korzystamy z plików cookies zapisujących dane użytkownika. Przeglądając naszą stronę wyrażasz zgodę na ich używanie. Według obecnie obowiązujących przepisów prawa możesz je wyłączyć zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej »
zamknij
Eurodieta
Znajdujesz się tutaj:   Eurodieta » Przepisy » Przepisy dietetyczne - Etap 2 » Białe mięso drobiowe (de volaille) w przecierze z papryki i boczniaków

Przepis: Białe mięso drobiowe (de volaille) w przecierze z papryki i boczniaków



Eurodieta

Sposób przyrządzania

Białe mięso drobiowe (de volaille) w przecierze z papryki i boczniaków - danie dla 1 osoby

Składniki:
120g białe mięso z kurczaka
1 duża papryka
60g boczniaków
1 szczypta czosnku w proszku
sól, pieprz

Przygotowanie:

Oczyścić z pestek paprykę i gotować ją na parze przez 25 min. Usunąć skórkę i miksować do otrzymania przecieru dodając 2 łyżki stołowe wody. Lekko posolić. Posiekać boczniaki zmieszane z czosnkiem w proszku, którymi należy nafaszerować mięso uprzednio suwając skórę. Zwinąć mięso w ruloniki i zawinąć w pergamin albo w folię aluminiową i gotować na parze przez około 20 min. Zdjąć papier i wyłożyć na talerz pokryty przecierem z papryki. Doprawić.


Porady:

Można włożyć do papieru siekankę boczniaków na mięso, pokryć przecierem z papryki do którego można dodać posiekane zioła.
Powrót
eurodieta
Suplementy diety - dr n. farm. Marcin Mandryk
eurodieta
Bezpieczna antybiotykoterapia
eurodieta
Cała prawda o odchudzaniu - dr n. farm. Marcin Mandryk
eurodieta
Eurodieta - zdrowy styl życia i odżywiania
eurodieta
Sposób odzywiania dla zdrowia
eurodieta
Eurodieta Najmłodszym 2
eurodieta
Eurodieta Najmłodszym 1
eurodieta
Dania Orientalne
eurodieta
Angelika Lipa i Angelika Brzyska
eurodieta
Odchudzanie - przepisy dietetyczne
eurodieta
Eurodiet team - Rage-Race 2010
© Eurodieta - 2013. Projekt i wykonanie - Freeline. Licznik odwiedzin: 677