Ta strona korzysta z plików cookie. Korzystamy z plików cookies zapisujących dane użytkownika. Przeglądając naszą stronę wyrażasz zgodę na ich używanie. Według obecnie obowiązujących przepisów prawa możesz je wyłączyć zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej »
zamknij
Eurodieta
Znajdujesz się tutaj:   Eurodieta » Przepisy » Przepisy dietetyczne - Etap 2 » Filet z soli w puree z rzeżuchy i szalotek

Przepis: Filet z soli w puree z rzeżuchy i szalotek



Sposób przyrządzania

Filet z soli w puree z rzeżuchy i szalotek - danie dla 1 osoby


Składniki :
½ filetu z soli (200g maksymalnie)
1 pęczek rzeżuchy
2 pieczarki
2 liście cykorii
2 szczypty utartych szalotek
sól, pieprz

Przygotowanie:
Umyć delikatnie rzeżuchę i gotować ją na parze przez 12 min (nie osuszać). Ugotować (na parze) filety soli przez 5 min na kołderce z rzeżuchy. Następnie oddzielić filety od rzeżuchy, który należy zmiksować tak by otrzymać puree, które należy urozmaicić szalotkami w proszku. Rozsądnie posolić. Wyłożyć puree z rzeżuchy na talerz i na górze ułożyć filety z soli. Na około obsypać pieprzem. Udekorować laseczkami z pieczarek ugotowanych na parze i 2 dwoma liśćmi cykorii pociętymi na nitki.

Porady:
Wszystkie inne gatunki ryb mogą być użyte: na przykład turbot albo limanda.

Powrót
eurodieta
Suplementy diety - dr n. farm. Marcin Mandryk
eurodieta
Bezpieczna antybiotykoterapia
eurodieta
Cała prawda o odchudzaniu - dr n. farm. Marcin Mandryk
eurodieta
Eurodieta - zdrowy styl życia i odżywiania
eurodieta
Sposób odzywiania dla zdrowia
eurodieta
Eurodieta Najmłodszym 2
eurodieta
Eurodieta Najmłodszym 1
eurodieta
Dania Orientalne
eurodieta
Angelika Lipa i Angelika Brzyska
eurodieta
Odchudzanie - przepisy dietetyczne
eurodieta
Eurodiet team - Rage-Race 2010
© Eurodieta - 2013. Projekt i wykonanie - Freeline. Licznik odwiedzin: 44912