Ta strona korzysta z plików cookie. Korzystamy z plików cookies zapisujących dane użytkownika. Przeglądając naszą stronę wyrażasz zgodę na ich używanie. Według obecnie obowiązujących przepisów prawa możesz je wyłączyć zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej »
zamknij
Eurodieta
Znajdujesz się tutaj:   Eurodieta » Przepisy » Przepisy dietetyczne - Etap 1 » Carpaccio paprykowe ze szpinakiem

Przepis: Carpaccio paprykowe ze szpinakiem



Sposób przyrządzania

Carpaccio paprykowe ze szpinakiem - danie dla 4 osób.

Składniki:
1 czerwona papryka
50g liści szpinaku
1 szczypta czosnku sypkiego
50g pietruszki, sól, mielony pieprz
1 łyżeczka oliwy czystej

Przygotowanie:
Pokroić paprykę i usunąć pestki. Gotować je na parze przez 20 min. a następnie szybko obrać. Umyć liście szpinaku i blanszować, obgotować przez 30 sekund. Pokroić paprykę w paseczki w sensie długości. Wyłożyć na duży talerz paprykę i szpinak dobrze osuszone. Posmarować oliwą i posypać czosnkiem oraz siekaną pietruszką. Całość posypać kilkoma ziarenkami soli i pieprzu i podawać.

Powrót
eurodieta
Suplementy diety - dr n. farm. Marcin Mandryk
eurodieta
Bezpieczna antybiotykoterapia
eurodieta
Cała prawda o odchudzaniu - dr n. farm. Marcin Mandryk
eurodieta
Eurodieta - zdrowy styl życia i odżywiania
eurodieta
Sposób odzywiania dla zdrowia
eurodieta
Eurodieta Najmłodszym 2
eurodieta
Eurodieta Najmłodszym 1
eurodieta
Dania Orientalne
eurodieta
Angelika Lipa i Angelika Brzyska
eurodieta
Odchudzanie - przepisy dietetyczne
eurodieta
Eurodiet team - Rage-Race 2010
© Eurodieta - 2013. Projekt i wykonanie - Freeline. Licznik odwiedzin: 657