Ta strona korzysta z plików cookie. Korzystamy z plików cookies zapisujących dane użytkownika. Przeglądając naszą stronę wyrażasz zgodę na ich używanie. Według obecnie obowiązujących przepisów prawa możesz je wyłączyć zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej »
zamknij
Eurodieta
Znajdujesz się tutaj:   Eurodieta » Przepisy » Przepisy dietetyczne - Etap 1 » Cukinia z bakłażanem

Przepis: Cukinia z bakłażanem



Sposób przyrządzania

Cukinia z bakłażanem

Składniki:
1 średniej wielkości pomidor
100g cukini
150g bakłażanów
1 łyżeczka czystej oliwy pierwszego tłoczenia
sól
1 łyżeczka papryki
1 łyżeczka siekanej pietruszki

Przygotowanie:
Rozgrzać piekarnik do 220°, rozkroić bakłażan na dwie części i wydrążyć go tak by oddzielić miąższ. Piec miąższ przez 15 min w piekarniku z małą ilością wody regularnie go przewracając. Sparzyć pomidora i obrać go. Pokroić cukinię w plasterki, następnie posiekać razem cukinię, pomidora, ugotowany miąższ bakłażana. Posolić, popieprzyć, dodać paprykę i posiekaną pietruszkę (ewentualnie szczypiorek lub kolendrę). Wypełnić bakłażany uprzednio podpieczone przez 15 min w piekarniku tym farszem, polać oliwą. Całość włożyć do piekarnika na pół godziny.

Powrót
eurodieta
Suplementy diety - dr n. farm. Marcin Mandryk
eurodieta
Bezpieczna antybiotykoterapia
eurodieta
Cała prawda o odchudzaniu - dr n. farm. Marcin Mandryk
eurodieta
Eurodieta - zdrowy styl życia i odżywiania
eurodieta
Sposób odzywiania dla zdrowia
eurodieta
Eurodieta Najmłodszym 2
eurodieta
Eurodieta Najmłodszym 1
eurodieta
Dania Orientalne
eurodieta
Angelika Lipa i Angelika Brzyska
eurodieta
Odchudzanie - przepisy dietetyczne
eurodieta
Eurodiet team - Rage-Race 2010
© Eurodieta - 2013. Projekt i wykonanie - Freeline. Licznik odwiedzin: 20757